L’empresa promotora de la central tèrmica de Banyeres-Beneixama abandona el projecte

En un escrit enviat al Ministeri de Medi Ambient el 19 d’abril, Global3 comunicava la seua decisió, causada per l’oposició dels ajuntaments implicats 

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d’Alcoi ha tingut accés a l’escrit que l’empresa Global3 Peaker va enviar el passat 19 d’abril al Ministeri de Medi Ambient, mitjançant el qual li comunicava la renúncia al projecte de la central tèrmica de Banyeres de Mariola-Beneixama.

En l’escrit, que va tindre entrada en la Direcció General de Qualitat Ambiental i Avaluació Ambiental del Ministeri el 25 d’abril, diu textualment:

“Habida cuenta la oposición que los Ayuntamientos implicados han manifestado al proyecto en recientes fechas, le informamos de que Global3 Peaker S.L.U. ha decidido abandonar la tramitación de dicho expediente y en consecuencia dicho Proyecto.”

Des de febrer d’enguany, quan el nostre grup va alertar de l’existència del projecte i de les seues repercussions sobre la salut i el medi ambient, l’oposició popular ha sigut exemplar, sobretot a Beneixama i Banyeres. En unes poques setmanes s’han organitzat actes informatius, recollides massives d’al·legacions, pronunciaments unànimes dels ajuntaments, etc.

Felicitem, per tant, totes les persones i associacions que s’han mobilitzat per paralitzar aquesta important agressió ambiental, i també als Ajuntaments de Beneixama i de Banyeres de Mariola, que han sabut recollir l’opinió dels seus pobles.

Aquesta victòria ens ha d’alegrar a tots i a totes, però també ha de servir per fer-nos més conscients dels greus impactes que causen les centrals de generació de l’energia, encara que els pobles que les pateixen estiguen lluny.

Per això, perquè la solució no és lliurar-nos del problema traslladant-lo a altres zones, reclamem una nova política energètica dirigida a reduir el consum. De fet, són moltes les mesures que es poden prendre per estalviar i utilitzar de manera més eficient l’energia, sense que això supose cap pèrdua de qualitat de vida: tecnologies més eficients en la indústria, utilització de llums de baix consum, foment dels electrodomèstics més eficients, millores en l’enllumenat públic, promoció del transport públic, etc.

Així mateix, demanem un impuls decidit a les energies renovables (solar i eòlica, fonamentalment), amb una acurada selecció dels emplaçamentS en el cas de l’eòlica, que evite les zones d’alt valor natural i paisatgístic.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.