Butlletí infoVERD núm. 7 (tardor/2009)

Contra l’urbanisme dels especuladors, ciutats habitables i més sostenibles.

Visualitza

L’esclat de la bombolla immobiliària era una catàstrofe anunciada i les seues conseqüències també: atur, fallides de les promotores, urbanitzacions a mitjan construir, ajuntaments amb greus problemes de finançament…

És el resultat d’una política urbanística que ha estat al servei dels especuladors i no de l’interés general, el qual requereix que la planificació de les ciutats i els pobles tinga com a finalitat prioritària la dotació d’equipaments i d’habitatges dignes i assequibles per a tots els ciutadans.

Encara que molts projectes d’aquest urbanisme salvatge s’han paralitzat —alguns per l’oposició social i d’altres per la crisi immobiliària—, alguns ajuntaments continuen defensant projectes urbanístics insostenibles. És el cas d’Alcoi, on el Govern municipal encara defensa les urbanitzacions del “Nou Estepar”, de “Serelles 2 i 3” i de Xirillent (amb camp de golf inclòs i en plena serra de Mariola), el polígon industrial de la Canal, etc.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.