Butlletí infoVERD núm. 8 (tardor/2011)

Serelles mai més!

Visualitza

Publicació de 12 pàgines redactada per a les activitats de convivència «Prenguem Serelles» dels dies 2, 3 i 4 de setembre de 2011, convocades pel Moviment 15-M d’Alcoi i en les que hem col·laborat La Carrasca – Ecologistes en Acció i el Centre Excursionista d’Alcoi.

La urbanització de Serelles, en les faldes de solana de la serra de Mariola, no només és una agressió directa sobre aquest espai protegit i el seu paisatge, sinó també una agressió al conjunt de la ciutat, amb greus conseqüències per a la qualitat de vida, la cohesió social i la sostenibilitat ambiental.

La major part del terreny que s’ha arrasat es trobava en l’àrea agrícola de la zona d’amortiment d’impactes del Parc Natural de Mariola, dins d’una Zona d’Especial Protecció de les Aus; a més, ni tan sols s’ha complit les condicions establides per la Conselleria de Medi Ambient de respectar els barrancs i les vies pecuàries.

Des del punt de vista econòmic, la falta de compradors ha conduït aquest projecte a un estrepitós fracàs, que en bona part repercutirà en el poble d’Alcoi.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.