El Tribunal Suprem confirma les il·legalitats de la urbanització de Serelles

Per a La Carrasca-Ecologistes en Acció, el Govern municipal té l’obligació d’exigir als responsables de l’aprovació del projecte il·legal que assumisquen els costos que es produiran

El grup ecologista considera també que la reestructuració del projecte ha d’aprofitar per reduir al màxim les seues dimensions i, per tant, el seu impacte

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de cassació interposat per l’empresa Luxender SL en el cas de la urbanització de Serelles, construïda en la falda de la serra de Mariola. Queda confirmada, així, la sentència que el Tribunal Superior valencià va dictar el 25 06 2009 i que declarava que el pla parcial aprovat pel govern de Jordi Sedano era il·legal per no respectar ni les vies pecuàries ni els barrancs de la zona.

En el mes de desembre de 2010 el Tribunal Suprem ja va acordar la inadmissió del recurs de l’Ajuntament d’Alcoi i de tres dels quatre motius del de Luxender. Ara, la sentència ha corroborat que les vies pecuàries del Coll de Sabata i del Teular del Llonganisser no poden utilitzar-se per al trànsit rodat de la urbanització i que, en el cas que es modifique el seu traçat, s’ha d’assegurar la integritat de la superfície, la idoneïtat dels itineraris i la continuïtat dels recorreguts.

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció ha valorat molt positivament aquesta última decisió judicial, que torna a donar-li la raó, i ha manifestat que exigiran a l’actual govern municipal que depure les responsabilitats dels polítics i dels tècnics que van avalar l’actuació il·legal. “Restaurar la legalitat generarà unes despeses que no ha de pagar el poble d’Alcoi. Els qui han de pagar, perquè així ho estableix la Llei de règim jurídic de les Administracions Públiques, són els qui han ocasionat el desficaci de Serelles, els qui van decidir ignorar les nostres al·legacions i rebutjar el recurs administratiu que vam presentar abans d’haver de recórrer a la via judicial. El principi de responsabilitat, que se suposa que és un puntal bàsic del sistema democràtic i de dret, no pot ser paper mullat. La impunitat s’ha d’acabar, pel bé de tots.”

Els ecologistes també han insistit que ara és el moment de redimensionar la urbanització per tal de reduir els seus impactes negatius i per facilitar el compliment de les resolucions judicials. “Si reduïm al màxim l’extensió de la urbanització de Serelles, l’execució de la sentència del Tribunal Superior de Justícia serà més senzilla i evitarem haver de construir infraestructures cares i perjudicials i de refer unes obres que la ciutat no necessita”.