Alcoi torna a superar els límits de contaminació atmosfèrica per ozó

Quan encara no s’ha acabat el mes d’agost, ja s’han superat els valors objectiu per a la protecció de la salut humana en 30 dies, molt per damunt dels 25 que la normativa estableix com a màxim

D’acord amb els límits recomanats per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), entre el 10 de març i el 20 d’agost a Alcoi hem respirat aire nociu per a la salut en 3 de cada 4 dies

[ COMUNICAT TRADUÏT AL CASTELLÀ ]

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció ha analitzat les dades oficials sobre la qualitat de l’aire d’Alcoi que ofereix la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient [1].

L’anàlisi d’aquestes dades confirma que, un any més, s’incompleix a Alcoi la normativa sobre qualitat de l’aire, almenys pel que fa als nivells d’ozó troposfèric.

Així, segons les dades registrades per l’estació de mesurament de la contaminació atmosfèrica instal·lada en la plaça del Ciclista Blai Domingo Llidó, des de l’inici de l’any fins al 20 d’agost s’han superat els valors objectiu per a la protecció de la salut humana [2]  en 30 ocasions, molt per damunt dels 25 dies com a màxim que permet la normativa per a tot l’any.

La situació encara és més greu si atenem als límits de contaminació per ozó que recomana l’Organització Mundial de la Salut (OMS), més exigents que la normativa estatal. D’acord amb aquestes recomanacions, a Alcoi les superacions dels límitis són molt més freqüents: 120 dies. És a dir, que segons els criteris de l’OMS i les dades disponibles, a Alcoi, en el període comprés entre el 10 de març i el 20 d’agost hem estat respirant aire nociu per a la salut en tres de cada quatre dies (exactament un 73,17% els dies).

L’ozó troposfèric, conegut com a ozó “nociu”, és el que es troba en la zona baixa de l’atmosfera. Es tracta d’un dels contaminants més problemàtics que es respiren en les nostres ciutats, amb efectes nocius sobre la salut  —i també en l’agricultura i en la vegetació forestal—  com a conseqüència del seu potent caràcter oxidant.

L’exposició a nivells alts d’ozó causa irritació en els ulls, en les superfícies mucoses i en els pulmons, i empitjora les afeccions respiratòries (al·lèrgies, asma). Un factor important que condiciona els efectes de l’exposició a l’ozó sobre els pulmons és la taxa de ventilació; així, en augmentar el ritme de la respiració, augmenta l’ozó que entra als pulmons, per la qual cosa els seus efectes nocius s’incrementen durant la realització d’exercici físic.  Alguns estudis relacionen l’ozó amb inflamacions de pulmó, símptomes respiratoris, increment en la medicació, morbilitat i mortalitat. Els grups més sensibles a aquests contaminants són la població infantil, els ancians i les persones amb problemes respiratoris i cardíacs.

Davant de la reiterada vulneració dels límits legals que es produeix a Alcoi, La Carrasca-Ecologistes en Acció reclama de les administracions públiques un pla de millora de la qualitat de l’aire i, com que la principal font de contaminació atmosfèrica que patim és el trànsit motoritzat, un pla de mobilitat sostenible. La mala qualitat de l’aire en les nostres ciutats és sobretot conseqüència d’unes polítiques de transport i urbanisme dirigides a fomentar l’ús del cotxe, promovent la proliferació d’infraestructures i una gran ocupació de l’espai públic. Cal recordar que, a més de la contaminació atmosfèrica, el cotxe és responsable d’altres impactes mediambientals com ara el soroll i l’emissió de gasos d’efecte hivernacle causants del canvi climàtic. La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció insisteix en la necessitat de reduir les necessitats de transport i d’adoptar mesures efectives de reducció de la velocitat i la quantitat de vehicles en circulació en la ciutat i el seu entorn, per a la qual cosa cal potenciar l’urbanisme compacte, la relocalització de l’economia, els desplaçaments a peu, la bicicleta i el transport públic col·lectiu.

Quant al transport interurbà i de mercaderies, consideren que cal potenciar el transport ferroviari de mercaderies en detriment del transport per carretera, establir una moratòria per a la construcció de grans infraestructures i defensar i millorar el ferrocarril convencional. En aquest sentit, reivindiquen el manteniment i millora de la línia ferroviària Alcoi-Xàtiva-València, amenaçada pels criteris antisocials i antiecològics del Ministeri de Foment.

>>> CONSULTA LA TAULA DE SUPERACIONS DELS NIVELLS LEGALS I RECOMANATS PER L’OMS


NOTES:

1 – En la pàgina web de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient es poden consultar lliurement les dades de totes les estacions de mesurament de la Xarxa Valenciana de Vigilància i Control de la Contaminació atmosfèrica, tant les dades en línia, com les històriques.

2 – La normativa espanyola (Reial decret 102/2011, de 28 de gener, relatiu a la millora de la qualitat de l’aire) estableix per a l’ozó un Llindar de Protecció a la Salut de 120 micrograms per metre cúbic (µg/m3) com a mitjana durant huit hores consecutives. Aquest Llindar no s’ha de superar més de 25 dies a l’any. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) és més exigent i recomana un nivell de 100 µg/m3.