10 de maig: xarrada sobre la contaminació per ozó troposfèric

Dijous 10 de maig, a les 19.30 h

al Centre Ovidi Montllor

C/Vistabella, 8 – Alcoi

>>> FULLET CONVOCATÒRIA DE LA XARRADA

La contaminació per ozó troposfèric o “ozó dolent” (per contraposició al de la capa d’ozó de l’estratosfera) va causar l’any 2014 més de 14.000 morts prematures a Europa; 1.600 d’aquestes es van produir a l’Estat espanyol, les mateixes que les causades pels accidents de trànsit. Dos terceres parts dels cultius i bona part dels nostres boscos i espais naturals suporten nivells d’ozó que danyen la vegetació.

El País Valencià és un dels territoris més perjudicats per la contaminació per ozó troposfèric. Durant l’any 2017, en bona part de la seua superfície s’han sobrepassat els objectius legals per a la protecció de la salut i per a la protecció de la vegetació, especialment cap a les comarqus de l’interior. Si atenem a les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la mala qualitat de l’aire és generalitzada a tot el territori valencià.

Com hem denunciat en diverses ocasions, la contaminació per ozó continua sent el principal problema per a la qualitat de l’aire a les nostres comarques.

La campanya de divulgació sobre aquest contaminant, iniciada per Ecologistes en Acció del País Valencià, pretén divulgar les causes i les conseqüències d’aquest greu problema ambiental i reduir l’exposició a la contaminació, especialment dels grups més sensibles: xiquets i xiquetes, persones majors, dones embarassades, esportistes i persones amb malalties respiratòries i cardiovasculars.

A la ciutat d’Alcoi s’oferirà una xarrada informativa sobre la contaminació per ozó troposfèric el dijous 10 de maig a les 19:30 h al Centre Ovidi Montllor (C/Vistabella núm. 8). L’acte l’organitza Ecologistes en Acció del País Valencià amb la col·laboració de la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d’Alcoi i del Centre Ovidi Montllor.