Projecció del documental “Arrhash”, sobre l’ús d’armes químiques contra la població del Rif per part de l’exèrcit espanyol

El divendres 18 de maig, a les 20,30 h, projectarem el documental “Arrhash” (Verí), a l’Ateneu Cultural El Panical (C/Forn del Vidre, 4 – Alcoi).

Continuem amb el cicle d’activitats pacifistes/antimilitaristes “Primavera per la Pau” amb la projecció del documental “Arrhash”, amb guió i direcció de Javier Rada i Tarik El Idrissi.

Arrhash vol dir, en llengua amaziga, verí. Fa referència al gas mostassa que, entre 1923 i 1927, va utilitzar de forma massiva l’exèrcit espanyol contra població civil durant la guerra del Rif. Espanya es va convertir així en una de les primeres potències en utilitzar aquests mètodes d’extermini i va aconseguir que el seu crim romangués en un convenient oblit.

Vuitanta anys després, un jove rifeny, resident a Madrid, inicia una carrera contra rellotge per a salvaguardar la memòria dels últims testimonis d’aquella guerra.

El Govern espanyol mai ha admès aquests crims i les víctimes, molt ancianes, amenacen amb morir sense haver explicat què va ocórrer durant aquells anys d’asfíxia i mort.

Podeu trobar el programa complet d’activitats de Primavera per la Pau en aquest pdf.