Xarrada: Desobediència civil i defensa popular noviolenta a Catalunya

Nova activitat del cicle “Primavera per la Pau”, amb els dos primers objectors de consciència de l’Estat espanyol: Pepe Beúnza i Arbre Agulló, actualment membres de la iniciativa “En peu de pau”

Divendres 25 de maig, 19.30 h,
al Centre Ovidi Montllor (C/Vistabella, 8 – Alcoi)

Xarrada a càrrec de Pepe Beunza i d’Arbre Agulló, els primers objetors de consciència al servei militar en època franquista i membres de l’organització “En Peu de Pau”, dedicada a la promoció de la resistència civil pacífica en l’actual context català.

Pepe Beúnza (Beas de Segura, Jaén, 1947) és considerat el primer objector de consciència al servei militar a l’Estat espanyol de caràcter polític (és a dir, reivindicatiu d’un canvi social).
La seua oposició al servei militar li va comportar 2 consells de guerra, amb més de 2 anys de presó i 18 mesos en un batalló disciplinari de la legió al Sàhara.

Arbre Agulló (abans Jordi; nascut a Alcoi l’any 1949) va entrar en contacte amb el pacifisme a partir de lectures de Martin Luther King i Ghandi. Es va declarar objector de consciència en 1971, mesos després de Beúnza. Per aquest motiu va passar 3 anys, 3 mesos i 13 dies a la presó i, després, va estar exiliat a França. Forma part actualment del moviment ecologista i pacifista.

Tots dos participen actualment en la iniciativa “En peu de pau“, que tracta de consolidar i estendre les pràctiques de resposta civil pacífiques i no violentes, davant la retallada de drets i llibertats ciutadanes a Catalunya.

ORGANITZEN:

Ateneu Cultural El Panical    i     Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció
Aquesta mateixa xarrada també es farà el dissabte 26 de maig, a les 19 h, a la biblioteca de Sella (Marina Baixa)