Aliments amb més pesticides disruptors endocrins

Ecologistes en Acció publica el nou informe “Directo a tus hormonas. Guia de alimentos disruptores”, que alerta de l’elevada presència de residus de plaguicides en aliments

L’informe, que parteix de les dades de l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), posa el focus en un tipus concret de plaguicides, els disruptors endocrins (també coneguts com EDC), que tenen capacitat d’alterar el funcionament normal del sistema hormonal tant d’éssers humans com d’animals.

Almenys 38 plaguicides disruptors endocrins contaminaven els aliments espanyols al 2015, xifra superior als 33 trobats l’any anterior. Els dos aliments amb major nombre de plaguicides van ser les tomàquets i els pebrots, les mostres contenien residus de 37 plaguicides diferents, 16 dels quals són contaminants hormonals.

L’exposició de la població a aquests tòxics es relaciona amb malalties i danys a la salut la incidència ha crescut en les últimes dècades com a pèrdua de fertilitat, malformacions congènites, diabetis, obesitat, danys en el sistema immune, autisme, síndrome d’hiperactivitat i diversos tipus de càncer com el de mama, pròstata, testicles o tiroide.

DESCARREGA’T L’INFORME EN PDF