Festa reivindicativa per l’aigua

Divendres 14 de setembre

al parc de la Glorieta a partir de les 19 h

Després de l’èxit de la sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià que va declarar nul el pla de l’Actuació Territorial Estratègica Alcoinnova, que l’empresa La Española pretenia dur a terme a la partida alcoiana de la Canal, el cos ens demanava celebrar-ho com cal. De tota manera, la sentència encara no és ferma (l’empresa l’ha recorreguda en cassació davant del Tribunal Suprem), per la qual cosa l’amenaça per a l’aqüífer del Molinar d’aquesta actuació urbanística encara no ha desaparegut.

Així mateix, altres projectes, activitats i plans poden comportar un perill per al brollador que subministra la major part de l’aigua potable d’Alcoi (sense que puga haver cap alternativa en cas de contaminació). Insistim, per tant, en la necessitat de l’aprovació d’una volta per totes del perímetre de protecció dels pous del Molinar, procés que està aturat a causa de la desídia de l’Ajuntament d’Alcoi, ja que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer està esperant des de fa 10 anys que li presente una proposta concreta de perímetre de protecció que tinga en compte les recomanacions que va fer l’IGME (Institut Geològic i Miner d’Espanya) a la proposta inicial.

Per això, és hora de celebració però també de reivindicació, i això és el que farem en la Festa per l’Aigua que ha organitzat Salvem l’Aqüífer del Molinar, i en la qual col·labora la nostra associació. 

La Festa tindrà lloc el pròxim divendres 14 de setembre, a partir de les 19 h, al parc de la Glorieta d’Alcoi.

Començarem amb contacontes, jocs infantils, un taller d’estampació de bosses i samarretes, tragaboles…

I després comptarem amb les actuacions de Tito Pontet i de Phil de Vient & #LesBajoquesFarcies. Bona música i diversió assegurada!

I tot això, amb entrada lliure. Així que no us ho penseu més, veniu i escampeu la convocatòria entre totes les vostres amistats.

Protegim l’aigua, garantim el futur!
Delimitació del perímetre de protecció de l’aqüífer, ara!

 

Cartell de la Festa per l’Aigua