Dissabte 9 de març: Xiulem pel tren

Concentració en defensa del tren a l’Estació del Nord, de València, a les 12 h

El proper dissabte 9 de març eixirem en tren des d’Alcoi cap a València per a assistir a la concentració “XIULEM PEL TREN”.
 
A més de la nostra, han confirmat l’assistència altres 11 plataformes (les quals figuren al cartell, que podeu descarregar ací).
 
La CONCENTRACIÓ i lectura del MANIFEST tindrà lloc a les 12 hores a l’Estació del Nord.
 
• EIXIDA D’ALCOI: 08.50 h ➜ ARRIBADA A VALÈNCIA: 11.05 h
• TORNADA (2 opcions): 12.23 h (14.34 h) — 17.20 h (19.12 h)
• PREU (anada i tornada): 8.30 € + 8.30 €
 
Esteu totes convidades. Com més siguem, més xiularem!
 
 
 
 
 

 
 

MANIFEST “XIULEM PEL TREN”

9/març/2019
 
Històricament les inversions han anat destinades al AVE, deixant el tren convencional sota mínims en seguretat i qualitat.
 
Les inversions en Alta Velocitat son el 71% del pressupostos pel ferrocarril, beneficiant només al 3,8% de les persones usuàries, per contra, el 96,2% de les usuàries del tren convencional, sols rebem el 29% de les inversions.
 
Els 60.000 M€ d’inversió en AVE, suposen que cada ciutadà de l’estat espanyol ha pagat 1.200 € per finançar un tren elitista i devorador de recursos mediambientals i econòmics, i que aprofundeix en la discriminació social.
 
Només en València, en 2017 i 2018, es van suprimir 2.000 trens per any de rodalies i regionals, quasi tots per falta de personal,  material, o manteniment del material.
 
Les inversions dels últims anys han anat destinades a obres faraòniques com el Corredor Mediterrani, que és un AVE camuflat, i no han portat cap benefici a les persones usuàries.
 
Hui, la situació del ferrocarril es insostenible, i demanem, bàsicament:
 
1) Priorització de les inversions en allò més necessari i urgent, que a mes és el que menys despesa econòmica comportaria.
 
2) Una reestructuració dels horaris i les freqüències que permeta un servei puntual i amb garanties de circulació, sense cancel·lacions d’última hora, i la contractació del personal necessari per garantir un servei públic de qualitat i amb les garanties de seguretat.
 
3) Rehabilitació i adequació de les estacions, donant prioritat als serveis mes essencials, com sales de espera, il·luminació adequada a les andanes, serveis, informació personal i amb pantalles, i acabar amb les barreres arquitectòniques per a persones amb diversitat funcional, bicicletes, etc.
 
4) Material ferroviari en condicions, segur i de qualitat, sostenibles i eficients energèticament,  i dins dels estàndards adequats de soroll, i accessibilitat, sense deficiències tan usuals com portes o wc “inútils”.
 
5) Que opere el personal necessari a les estacions, amb l’atenció necessària a les màquines d’autovenda, torns, cancel·ladores, serveis, etc. sobretot, en els períodes de màxima afluència, on per a estalviar cues i situacions perilloses es deu agilitzar la eixida pels torns deixant-los oberts en cas necessari.
 
6) Adaptació de les línies actuals de rodalies per tindre en compte les necessitats de la població, prolongar línies, reestructuracions que faciliten la possibilitat de comunicar les poblacions de tots els indrets amb les capitals administratives, els centres de treball i acadèmics. 
 
7) En una fase també immediata, però posterior, canalitzar les inversions amb la electrificació de totes les línies que encara no ho són i duplicar les vies en els trams necessaris.
 
8) L’aposta d’un transport públic de qualitat es tradueix en un impacte positiu en la qualitat de l’aire que respirem en les ciutats. Fer una ciutat més sostenible i més amable per a les persones passa per un sistema
ferroviari eficient que invite a deixar el cotxe a casa per a anar a la feina o la universitat. 
 
MENYS AVE, I MÉS RODALIES I REGIONALS!

 

>>> TRÍPTIC “ÉS L’HORA DEL TREN”