En suport a les mobilitzacions del 8 de Març

L’àrea d’Ecofeminisme d’Ecologistes en Acció se suma i dóna suport a les reivindicacions feministes del pròxim 8M, que també són reivindicacions en defensa d’un planeta més just i habitable.
 
Cossos, fronteres, violències, ocupació, cures i sostenibilitat continuen sent preocupacions i eixos de treball que articulen el moviment feminista i dels quals participa l’ecofeminisme.

 

En un moment crític per al futur del planeta, davant de les amenaces de polítiques i de negocis que acaparen i saquegen els béns naturals necessaris per a sobreviure, Ecologistes en Acció manifesta el seu suport a les mobilitzacions feministes del 8M per a continuar avançant en els drets conquistats.

Des de l’àrea d’Ecofeminisme, l’organització ecologista se suma a les mobilitzacions feministes que enguany es concreten en accions molt diverses als diferents territoris promogudes per barris, municipis i col·lectius en lluita. L’objectiu: continuar trobant punts d’unió entre les propostes feminista i ecologista i remarcar que la lluita feminista ha d’incorporar la defensa de la sostenibilitat del planeta.

Ecologistes en Acció participarà en les manifestacions que es convoquen en els diferents territoris, des del respecte al moviment feminista autònom i sumant a aquest les denúncies i reivindicacions ecofeministes. En aquesta ocasió aquestes reivindicacions se centren en l’accés de les dones als recursos necessaris per a la supervivència (energia, aigua i aliments) en condicions d’equitat i sostenibilitat, i en la participació d’aquestes en els espais on ha de dissenyar-se i gestionar-se una eixida justa a la crisi ambiental.