Qui som

La força de la colla depén del compromís de les persones que li donen suport amb el treball i la participació voluntària. Totes i tots podeu participar al nivell que cregueu convenient: assistint a les reunions, aportant els vostres coneixements, col·laborant econòmicament, proposant idees o ajudant-nos en campanyes concretes. Cadascú amb allò que puga i com puga.

Amb tu podem fer molt més

Si vols  fer-te soci o sòcia de La Carrasca ompli la BUTLLETA D’INSCRIPCIÓ i fes-nos-la arribar a la nostra adreça: c/del Camí, s/n (Glorieta), Apartat de correus 252, 03800 Alcoi

 

Què és La Carrasca-Ecologistes en Acció?

La Colla Ecologista “La Carrasca”-Ecologistes en Acció és una associació ecologista d’Alcoi (País Valencià), que té per finalitat la defensa del medi ambient i la qualitat de vida. El nostre grup és totalment independent de qualsevol partít polític o institució.

Pretenem que el nostre ecologisme no es limite a atacar els símptomes de la degradació ambiental, sinó que vaja més enllà, arribant a l’arrel dels problemes per a interpretar-los, buscar solucions i lluitar per la seua aplicació.

Ens agrada el lema “Pensar globalment, actuar localment”. És per això que, tot i tindre un àmbit d’actuació bàsicament local, el nostre enfocament no es redueix a aquest espai sinó que abraça també problemes generals, molt sovint relacionats amb els primers.

En aquesta línia, formem part de la federació d’Ecologistes en Acció del País Valencià i de la Confederació Estatal d’Ecologistes en Acció; participem també en altres estructures organitzatives del moviment ecologista i alternatiu: Coordinadora per la Defensa de Mariola, Coordinadora en Defensa de l’Aigua de l’Alcoià i el Comtat, etc.

 

Què fem i com ho fem?

La Carrasca funciona de manera assembleària; en les nostres reunions setmanals -obertes a tots els socis i sòcies- es decideix la línia de treball del grup, es planifiquen les activitats i es reparteix la faena a fer. Els membres del col.lectiu reben periòdicament informació mitjançant circulars i altres publicacions. Hem editat també tríptics sobre residus i reciclatge, piles, paper, repoblació forestal, estalvi energètic, turisme rural, Cofrents, transport, economia, PVC, envasos, espais naturals (serra de Mariola), etc. Col.laborem també en l’edició i distribució de publicacions d’Ecologistes en Acció.

Dins de la nostra capacitat -que depén de la quantitat de gent disposta a participar en el grup-, dediquem els nostres esforços sobretot a determinats temes: defensa d’espais naturals (especialment el Carrascal de la Font Roja i la serra de Mariola), política forestal, aigua, residus i contaminació, urbanisme, transport, energia…

Les nostres activitats són diverses: jornades, xarrades, concursos fotogràfics, exposicions, denúncies, al.legacions a projectes, edició de material divulgatiu, manifestacions i accions públiques, participació en mitjans de comunicació…

Com a membres de la federació d’Ecologistes en Acció del País Valencià i de la Confederació Estatal d’Ecologistes en Acció tenim la possibilitat de donar suport i implicar-nos en campanyes d’àmbit més ampli,  com les que es duen a terme contra el Pla Hidrològic Nacional, contra el transvasament Xúquer-Vinalopó, en defensa del tren i contra l’AVE, per la paralització del salvatge creixement urbanístic del litoral, contra la central nuclear de Cofrents i en defensa de les energies alternatives, etc.