Resum d’activitats. Any 2015

1 febr. Comunicat de premsa: ” La Carrasca-Ecologistes en Acció analitza les qüestions més polèmiques del cas Rosaleda i considera que els fets demostren la falta de voluntat política de l’Ajuntament d’Alcoi de complir la sentència”.
5 febr. Comunicat de premsa: “Els informes dels tècnics municipals no són cap garantia de la legalitat del projecte de reforma de la Rosaleda”
22 febr. Col·laboració amb la Trobada d’Intercanvi de Llavors Tradicionals a Turballos (Muro), organitzada per l’associació “Llavors d’Ací”.
5 març Comunicat de premsa: “A Alcoi, durant el 2014, hem continuat respirant aire contaminat”. Difusió de l’anàlisi de les dades de qualitat de l’aire registrades a l’estació de mesurament instal·lada a Alcoi.
27 març Interposició d’un recurs contenciós administratiu contra la Resolució aprovatòria del Pla de l’ATE Alcoinnova, a la partida de la Canal d’Alcoi.
abr. Edició d’un vídeo sobre les “Jornades sobre destrosses ambientals i polítiques de fets consumats”, organitzades pel nostre grup en novembre de 2014.
1 abr. Edició de la circular informativa 01/2015.
17 abr. Xarrada informativa sobre el TTIP (Tractat de Comerç i Inversions entre Europa i els Estats Units), a càrrec de Carlos Arribas i Ramón Yelo, membres d’Ecologistes en Acció del País Valencià i de la Plataforma No al TTIP d’Alacant [imatges de l’acte]
maig Difusió de material informatiu de la campanya d’objecció fiscal contra les despeses militars.
7 maig Comunicat de premsa: “Rosaleda: una legislatura perduda. El Tribunal Superior de Justícia dóna la raó a La Carrasca-Ecologistes en Acció i rebutja el projecte de remodelació de la plaça que va aprovar l’Ajuntament d’Alcoi amb l’aval de sis tècnics municipals”.
14 maig Denúncia a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer d’un abocament d’aigües residuals al riu Serpis, al terme de Muro.
30 maig a 7 juny Exposició Bio-Dependents. La importància de la biodiversitat a Bocairent, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, dedicat en 2015 a la biodiversitat.
20 maig Edició de la circular informativa 02/2015.
31 maig Participació en la “XII Marxa per la Desmilitarització de la Serra d’Aitana”, activitat organitzada amb el “Col·lectiu per la Cultura de Pau i Noviolència del Comtat i l’Alcoià” (COCUPANCA), Margalló-Ecologistes en Acció d’Elx, l’Ateneu Cultural El Panical i el Grup Antimilitarista Tortuga.
6 juny Participació, amb una “paradeta” informativa, en la Trobada d’Escoles Valencianes de l’Alcoià i el Comtat, celebrada a La Canyada.
9 juny Comunicat de premsa: “Dos mesos respirant aire contaminat a Alcoi”.
12 juny Xarrada: “Contaminació atmosfèrica i salut”, a càrrec d’Amparo Ferrero Sanchis (investigadora en epidemiologia ambiental).
19 juny Concentració a l’estació de tren d’Alcoi per reivindicar la millora de la línia Alcoi-Xàtiva-València.
20 juny Comunicat de premsa: “La Carrasca-Ecologistes en Acció reivindica en l’estació de tren d’Alcoi la millora de la línia Alcoi-València”.
25 juny Comunicat de premsa: “El costat fosc de la llum: la contaminació lumínica”.
26 juny Xarrada: “El costat fosc de la llum. Conseqüències de la contaminació lumínica per a la natura i la salut”, a càrrec d’Enric Marco, membre del Departament d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València i de Salvem la nit (grup de treball per a l’estudi de la contaminació lumínica de la Universitat de València).
30 juny Participació en una concentració a la plaça d’Espanya d’Alcoi contra la Llei Mordassa (reforma del Codi Penal i Llei de Seguretat Ciutadana), organitzada conjuntament amb altres entitats.
jul. Col·laboració amb l’Associació de Veïns El Llombo, d’Ontinyent, per a l’edició del llibre “Les Herbes Mengívoles”.
12 ag. Sol·licitud a l’Ajuntament d’Alcoi d’ampliació de les voreres del pont de Sant Jordi aprofitant les obres de reforma que s’hi realitzen.
12 ag. Comunicat de premsa: “La Carrasca-Ecologistes en Acció demana un pont de Sant Jordi còmode també per als vianants”.
2 set. Petició a la Direcció General del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental perquè es tornen a mesurar les partícules PM2,5 a l’estació de control de la contaminació atmosfèrica d’Alcoi. També demanem a l’Ajuntament d’Alcoi que inste la Conselleria a atendre la nostra petició.
2 set. Comunicat de premsa: “La Carrasca-Ecologistes en Acció demana a la Conselleria de Medi Ambient que torne a mesurar la contaminació per partícules”.
19 set. Els organitzadors de l’Aplec Ecologista del País Valencià ens concedeixen el Premi l’Ametla de Palla, en reconeixement de la nostra trajectòria en la defensa i la lluita pel territori.
1 oct. Edició de la circular informativa 03/2015.
8-11 oct. Participació en la “Fira del 9 d’octubre” a Alcoi, amb la nostra parada informativa.
13 oct. Assemblea general ordinària de l’associació.
20 nov. Edició de la circular informativa 04/2015.
24 nov. Participació en una taula redona a l’Associació de Veïns de la Zona Nord: “El nou pla general d’Alcoi a debat”.
28 nov. Xarrada: “Pesticides i contaminants hormonals: un perill per a la salut humana”, a càrrec de Kistiñe García, membre d’Ekologistak Martxan, redactora del blog “Libres de contaminantes hormonales” i responsable de comunicació de la campanya d’Ecologistes en Acció contra els contaminants hormonals.
29 nov. Concentració a la plaça d’Espanya, amb el lema “Aturem el canvi climàtic. Exigim compromisos ara!”, convocada per diverses entitats davant de l’inici de la 21a Conferència de les Parts (COP21) de la Convenció Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic a París.
4-7 des. Assistència a l’Assemblea Confederal d’Ecologistes en Acció, celebrada a Múrcia.

 

Així mateix, durant aquest període hem dut a terme les següents activitats:

 • Participació en les reunions del Consell de Protecció del Parc Natural del Carrascal de la Font Roja i seguiment de les qüestions que afecten aquest espai natural.
 • Participació en les activitats de la campanya “Salvem el Tren Alcoi-Xàtiva”.
 • Participació activa en les activitats de “Salvem l’Aqüífer del Molinar”.
 • Tasques de gestió de la biblioteca (sol·licitud i compra de publicacions, préstec de publicacions a persones interessades, organització de llibres adquirits, etc.).
 • Distribució de material informatiu sobre diverses qüestions ambientals i préstec d’exposicions a centres educatius.
 • Seguiment de les denúncies d’agressions mediambientals presentades; presentació i seguiment de sol·licituds d’informació i de queixes al Síndic de Greuges.
 • Seguiment dels recursos judicials en tràmit, sobretot del procés d’execució de la sentència que declarà il·legal el pàrquing de la Rosaleda i la que declara il·legals parts essencials de la urbanització de Serelles.
 • Sol•licituds d’informació ambiental a diversos organismes de l’Administració.
 • Assistència a les reunions “Consell de Participació de Medi Ambient d’Alcoi”
 • Consulta i estudi de projectes que es troben en informació pública.
 • Assistència a les reunions i participació en les activitats de les coordinadores, xarxes i plataformes de les quals formem part.
 • Suport a campanyes d’altres col·lectius ecologistes (arreplegant firmes, enviant adhesions, distribuint material informatiu, etc.).
 • Participació en mitjans de comunicació (premsa, ràdio, TV…).
 • Manteniment de la pàgina web i del Facebook del grup, i col·laboració amb la web d’Ecologistes en Acció.