Diumenge 10/juliol: excursió al Molinar

Riu Molinar (Alcoi)

Eixida: 8.15 h dels del passeig d’Ovidi Montllor (Alcoi), al barri del Viaducte, junt a l’escultura de l’Ovidi

Hora prevista de finalització: 13.30 h

Hem organitzat per al matí del diumenge 10 de juliol una excursió a la zona del Molinar, que inclourà una visita guiada al paratge i una explicació pràctica sobre les nostres experiències per a erradicar la pudeguera.

La pudeguera té grans fulles compostes, que contenen entre 10 i 40 folíols

El recorregut és curt: en total menys de 2 hores caminant. En arribar al Molinar on esmorzarem, pujarem a la Venta Saltera (a uns 10 minuts) on membres del grup que estan experimentant des de fa un parell d’anys tècniques per a l’erradicació de la pudeguera o ailant (Ailanthus altissima) ens explicaran sobre el terreny quines són les dificultats que s’han trobat fins ara per a aconseguir-ho.

La pudeguera és una de les 20 espècies exòtiques més nocives presents a l’Estat espanyol, que de manera prioritària cal controlar i reduir en determinats ecosistemes com els mediterranis.

Posteriorment, tindrem una visita guiada al conjunt del Molinar amb Gabriel Guillem, historiador-arqueòleg, guia de turisme i un dels millors coneixedors de la història d’Alcoi, de la qual és un excel·lent divulgador. Al Molinar visitarem en primer lloc l’edifici modernista que cobreix el brollador del Molinar per a anar després cap a la fàbrica dels Soler, on coneixerem la història del conjunt fabril del Molinar i la seua importància; després podrem endinsar-nos en els primers metres de la galeria subterrània que, al llarg de 2 km, duia l’aigua des del brollador fins als depòsits del Partidor; en tornar a la ciutat visitarem també eixos depòsits.

Com que esperem acabar la visita cap a les 13.30 h, encara tindrem temps per a prendre junts una cervesa o un refresc a l’Ateneu Cultural El Panical (al mateix barri del Partidor) abans de dinar.

La participació en l’excursió és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

Per a qui vulga, ens quedarem a dinar a l’Ateneu Cultural El Panical. És una bona ocasió per a conéixer-nos millor i xarrar sense presses després de l’excursió.
El dinar tindrà un preu (beguda inclosa) de 20 euros i hem de reservar amb temps; per això, les persones interessades heu d’enviar-nos la confirmació no més tard del 7 de juliol.